Kotivärjäystaidoista on hyötyä yllättävissä tilanteissa

Yllättävä työreissu? Juhlat? Ystävän häät... ja kampaaja sairastuu juuri, kun sinun piti päästä värjäykseen! Kuulostaako tutulta?


Ystävän häät viikonloppuna, kalenterissa varattuna värjäysaika juuri sopivasti pari päivää ennen juhlia. Kaikki valmistelut tehtynä. Odotat innolla juhlia. Siellä näkee tuttuja sekä uusia ihmisiä. Otetaan valokuvia ikimuistoisesta päivästä niin vieraiden kuin hääparin kannalta. 


Sitten puhelimeesi kilahtaa viesti. ”Valitettavasti joudun perumaan kampaamoaikasi sairastumisen takia. Olen kotona kuumeessa, enkä mitenkään ole huomiseksi työkuntoinen…”


Apua!! Mitä tehdä? Tyvi näkyy jo liiankin selvästi ja latvojen väri on haalistunut!! Parin päivän varoitusajalla ei ainakaan kesäaikaan saa kampaamoaikoja helposti. Haluaisit tietysti tutulle kampaajalle, joka tietäisi hiustesi metkut ja saisi loihdittua taas kerran upean värin juhlia varten.


Luottokampaaja on suomalaisille hyvinkin tärkeä asia. Kuontaloa ei hevillä anneta vieraan ammattilaisen koskettavaksi. Tutulle kampaajalle on helppoa mennä, sillä hän tietää mistä tyylistä juuri sinä pidät ja miten hiuksesi käyttäytyvät. Ei tule ikäviä yllätyksiä. 


Olet varmasti kuullut kommentteja käynnistä uudella ja vieraalla kampaajalla. Kaikki ei välttämättä aina ole mennyt ihan putkeen. En tarkoita, että uuden kampaajan ammattitaito olisi huono. Parhaimman lopputuloksen saamiseksi kampaajan tulee tuntea hius ja asiakas. Tämä tuntemus saavutetaan asiakassuhteen edetessä. 


Asiakas kertoo mikä edellisellä kerralla oli toiminut ja mikä ei. Sen mukaan kampaaja tekee muutoksia värjäykseen. Onnistunut värjäys on siis osaltaan myös pitkän vuoropuhelun tulosta.


Ajan peruuntuminen harmittaa kovasti. Ehkä jopa kiukuttaakin. Nyt juhliin pitäisi lähteä vanhalla ja haalistuneella värillä. Kiva katsella kuvista harmaata tyvikasvua… Kaikki muutkin varmasti tuijottavat juuri sitä. Eikö? No asiahan ei ole tietenkään näin, mutta itsestä se tuntuu tältä.


Tällaisessa ”hätätilanteessa” olisi näppärää osata värjätä hiukset itse. Se ei tarkoita sitä, että värjäys pitäisi aina tehdä itse, mutta tällaisissa kriiseissä selviäisit varmasti! Hiusten värjäysprosessi on mahdollista tehdä itsekin nopeasti ja sujuvasti. Lopputulos on yhtä hyvä kuin kampaajan penkissä, kun olet viitsinyt hieman perehtyä asiaan. 


Kun osaat tehdä värjäyksen itse, säästyt kirjaimellisesti monilta harmailta hiuksilta eri tilanteissa. Esimerkiksi kesällä juhlia saattaa tulla lyhyelläkin varoitusajalla. Ja tietysti kampaajan loma sattuu juuri sinun kannaltasi hankalaan ajankohtaan. Tällöinkin voisit freesata värisi itse! 


Voit joutua perumaan aikasi yllättävän työmatkan tai palaverin takia. Sekin ottaa päähän, sillä olisit halunnut olla edustavana reissussa. Kasvivärjäys onnistuu vallan mainiosti kotona tai vaikka hotellihuoneessa
Samalla voit vaikka valmistautua tulevaan palaveriin tai muuhun vastaavaan tilaisuuteen. 


Jotta värjäys menisi sujuvasti ja nopeasti, sinun tulee tietää millainen valmiste sopii hiuksillesi ja antaa haluamasi lopputuloksen. Tällöin vältytään värin korjauksilta. Värin vaikutuksen tehostaminen säästää aikaa, jolloin värisi on nopeammin valmis. 


Myös tekniikat nopeaan ja helppoon levitykseen auttavat prosessissa huomattavasti. Pystyt tekemään värjäyksen esimerkiksi hotellihuoneessa muutamilla pienillä apuvälineillä. Aikaa värjäykseen menee vaikutusaikoineen noin 1,5 tuntia!


Jos siis sinun on vaikea varata kampaaja-aikoja tai työaikasi ovat hyvin epäsäännöllisiä, hyötyisit kotivärjäystaidoista huomattavasti! Samat taidot pelastaisivat tukkakriisiltä myös kampaajan sairastapauksessa.

Psst... Lataa täältä opas kasvivärjäyksen tehostamiseen kotioloissa. Saat käytännöllisiä vinkkejä, jotka nopeuttavat värjäystä!