Tärkeä hiuksen puhdistus ennen värjäystä

Hiusten kasvivärjäyksessä esityöt ovat suuressa roolissa. Varsinkin puhdistus vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen. Älä skippaa tätä työvaihetta!

Hiuksiimme tarttuu ja kertyy erilaisia aineita mm. vedestä, ilmasta, muotoilutuotteista jne. Osa näistä aineista lähtee pikkuhiljaa pois, osa täytyy erikseen poistaa. Mitä huokoisempi hius, sitä todennäköisemmin se kerää ylimääräisiä aineita itseensä. Tämä ylimääräinen kuormitus vaikuttaa hiusten hoitamiseen ja muotoiluun ja jo siksi suosittelen kiinnittämään huomiota asiaan. Usein huomaamme tämän vasta sitten, kun hiusten värjäys on epäonnistunut tai kun hiuspohjamme alkaa reagoida negatiivisesti. Tulee kutinaa ja ärsytyksiä. Ei nyt kuitenkaan mennä sinne ihonhoidon puolelle tässä postauksessa.

Hiusten puhdistaminen on ensiarvoisen tärkeää ennen kasvivärjäystä. Tiedän, että kaikki kampaajatkaan eivät aina tee asiakkaalle kevyttä puhdistusta ennen väriä, mutta itselleni se ei ole edes vaihtoehto. Haluan, että asiakkaan väri tarttuu AINA parhaalla mahdollisella tavalla ja lopputulos on ennakoitavissa. En tässä tietenkään nyt morkkaa muita kampaajia vaan kerron mitä olen itse huomannut. Oma kokemukseni on, että puhdistus kannattaa tehdä aina, käytti asiakas millaisia tuotteita tahansa kotona.

Miksi sitten puhdistus on niin tärkeää? 

Jos laitetaan hiuksiin kasiväri ilman puhdistusta, voi lopputulos olla oikeastaan mitä vain. Esimerkiksi

- epätasainen väri

- liian oranssi väri

- kohtia hiuksissa, jotka eivät värjäydy

- värisävy on väärä

Useimmiten väristä ei tule niin intensiivinen kuin olisi toivottu. Puhdistus on erittäin tärkeä varsinkin silloin, kun käytetään hiuksiin silikonia tai muoviyhdisteitä sisältäviä pesu- ja hoitotuotteita. Näitä ainesosia on myös muotoilutuotteissa. Joskus myös ekologinen lakka, joka sisältää kitiinä, voi tarttua tiukasti hiukseen eikä lähde sampoopesulla pois.

Nämä erilaiset hiuksen pintaan tarttuvat aineet siis estävät väriä tarttumasta optimaalisesti. Siksi ne tulee poistaa ennen värjäystä. Mielestäni tämä on erittäin tärkeä työvaihe, jota ei tule ohittaa. Pahimmassa tapauksessa olet käyttänyt koko pakkauksen väriä hiuksiisi ja lopputulos on mitätön, jolloin joudut tietysti uhraamaan taas lisää aikaa ja rahaa uuteen värjäykseen. Tekemällä kunnon puhdistuksen ennen värjäystä vältät tällaisen tilanteen.

Mikä olisi helppo tapa puhdistaa hius?

Kosmetiikkakäyttöön tarkoitettu savi on helpoin tapa. Se on myös hellävarainen hiuspohjalle ja sillä on hoitavia vaikutuksia. Suosittelen aloittamaan rasul-savella. Tee näin:

- Laita kippoon n. 1 rkl savipaloja /-jauhetta

- Kaada päälle kuumaa vettä niin, että savi peittyy kokonaan.

- Sekoita savi ja vesi yhteen

- Lisää seokseen n. 1tl voimakkaasti pesevää sampoota (sampoo ei saa sisältää öljyjä, silikonia tai muovia)

- Sekoita seos. Sampoo ei täysin sekoitu vielä tässä vaiheessa, mutta se ei haittaa.

- Pese hiukset tällä massalla. Kaada massa hiuksiin ja vaahdota kuin sampoota. Kun olet saanut massan joka puolelle, anna sen vaikuttaa 10 minuuttia.

- Huuhtele savimassa pois, pyyhekuivaa hiukset ja jatka kasvivärillä

HUOM! Savipuhdistuksen jälkeen ei missään tapauksessa laiteta hoitoainetta! Hius on nyt parhaimmillaan ottamaan vastaan väriä.

Lisää vinkkejä tehokkaaseen kotivärjäykseen löydät ilmaisesta oppaasta, jonka voit ladata täältä -> 5 vinkkiä kotivärjäyksen tehostamiseen