Käsityö on kallista

Kampaajan työ on käsityötä ja siksi arvokasta. Moni tuskailee korkeiden kampaamohintojen kanssa.

Kampaamokäynti voi olla monelle todellisen laskennan paikka. Hiusten värjäys ja leikkaus maksaa usein keskimäärin 135€ ja se summa on tietenkin pois muusta kulutuksesta. Tämän vuoksi ymmärrän, että kaikki eivät yksinkertaisesti voi taloudellisista syistä käydä kampaajalla usein, vaikka haluaisivatkin. Tuo summa kahden kuukauden välein tekee vuodessa yli 800€. Joku haluaa ehkä kartuttaa tuolla summalla kesälomakassaa ja joku toinen satsaa esimerkiksi harrastuksiin.

Kampaajan työ on arvokasta, koska se on alusta loppuun räätälöityä käsityötä. Vielä ei ole hiustenleikkausrobotteja tai värjäyslinjastoja, jotka voisivat tuottaa palvelun yhtä yksilöllisesti kuin kampaaja tuottaa. En itse kyllä uskaltaisikaan robotin käsittelyyn...

Monesti kampaaja tekee vain yhden asiakkaan kerrallaan ja siksi kaikki niihin tunteihin sisältyvät kustannukset tulee sisällyttää loppulaskuun. Myös kampaajan palkka. Arvonlisävero on oma lukunsa. Kun kaikki kulut palvelusta on laskettu (verottomana), päälle tulee vielä 24% arvonlisävero, jonka kampaaja tietysti tilittää valtiolle. Tämä on todella suuri osa kuluttajan maksamasta hinnasta. Esimerkiksi 60€ maksavasta hiustenleikkauksesta arvonlisäveroa on yli 20€ (veroton hinta leikkaukselle 48,39€). 

Edellä mainituista syistä kampaamokäynnit eivät ole jokaisen saatavilla. Tämän vuoksi markkinoilla on monia kotivärivalmisteita ja onneksi kasvivärivalmisteitakin on jo montaa merkkiä! Opettelemalla värjäyksen niksit, voi säästää vuosien saatossa paljonkin, sillä kustannus on vain oma aika sekä värivalmiste.